miercuri, 16 august 2017

Remedii pentru toxiinfecţiile alimentare !

TRIFYLA de la Ayurmed Remedii pentru toxiinfecţiile alimentare !

După o perioadă de muncă intensă, vacanţa de vară constituie o oportunitate pentru a ne reenergiza şi a ne reîncărca bateriile pentru tot restul anului. Aşteptăm acest anotimp, căci este sezonul vacanţelor, al băilor de soare şi al băilor în mare, precum şi al drumeţiilor pe cărări de munte...
Dar chiar şi în această perioadă trebuie să fim circumspecţi, pentru a ne proteja de boli şi alte neplăceri.
Cu toate că ne putem confrunta cu această problemă şi în restul anului, vara primează pericolul apariţiei toxiinfecţiei alimentare. Acestea apar din cauza căldurii foarte mari şi din cauza faptului că aceste microorganisme, care sunt paraziţii, se dezvoltă foarte uşor în condiţiile de căldură şi umiditate care sunt specifice verii şi implicit consumului de alimente şi băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziţi.
De asemenea, este foarte important să evităm să mâncăm în locuri care nu prezintă siguranţă în ceea ce priveşte igiena pregătirii alimentelor pe care dorim să le consumăm. Chiar dacă te afli pe plajă, ai grijă să nu păstrezi prea mult alimentele când temperaturile sunt ridicate, mai ales dacă este vorba despre mezeluri sau brânzeturi.
Simptomele toxiinfecţiilor alimentare apar în general la 3-16 ore de la ingerarea alimentelor contaminate.
Cel mai adesea, toxiinfecţiile alimentare sunt însoţite de diaree, greţuri, vărsături, dureri abdominale, balonări, colici abdominale, iar în unele cazuri de dureri de cap, paloare, transpiraţii sau chiar febră.

Află care sunt primele simptome şi ce remedii poţi folosi pentru a te trata rapid toxiinfecţiile alimentare!
Cu atât mai mult cu cât suntem în concediu, toxiinfecţia alimentară ne poate lua prin surprindere. În special dacă am neglijat anumite reguli de igienă sau nu am păstrat alimentele în condiţii optime, surprizele neplăcute pot lua forma simptomelor unei toxiinfecţii alimentare.
Ai febră, crampe abdominale, dureri de cap sau stări de vomă? Este foarte posibil, deci, să te confrunţi cu această afecţiune.
Pentru a nu-ţi strica frumoasele zile de vacanţă, trebuie să ţii cont de câteva reguli simple şi, astfel, vei evita neplăcutele simptome prezentate anterior:
Păstrează o igienă alimentară strictă. Spală-te foarte bine pe mâini înainte de a pregăti sau mânca ceva. De asemenea, ai grijă ca ustensilele pentru gătit, paharele sau tacâmurile să fie, la rândul lor, bine spălate.
Păstrează alimentele în condiţii adecvate (în frigider şi congelator), însă nu pentru foarte mult timp.
Consumă doar alimente preparate corespunzător din punct de vedere termic şi în condiţii optime de igienă.
Reîncălzeşte întotdeauna mâncarea din ziua precedentă.
Ai grijă să acoperi şi să depozitezi alimentele la frigider, imediat după ce ai terminat de mâncat.
Toxiinfecţiile alimentare răspund în general la tratamente simple, precum odihna şi consumul de multe lichide pentru eliminarea cât mai rapidă a toxinelor din organism.
În cazul acestor afecţiuni este de preferat evitarea alimentelor grase sau picante şi axarea pe preparate uşoare, uşor digerabile, precum supele de legume.
Dacă te-ai "pricopsit" deja cu o toxiinfecţie alimentară, este necesar să ştii că, de regulă, în cazul unui adult sănătos, evoluţia acesteia este scurtă şi autolimitata.
În tradiţia indiană, există o serie de plante care, combinate după vechi reţete ayurvedice, ajută la curăţarea, la purificarea sistemului digestiv, fiind recomandate mai ales după o indigestie, pentru reechilibrarea şi restabilirea funcţionării optime a digestiei noastre. Remediile ayurvedice, suplimentul nutritiv TRIFYLA de la Ayurmed. Pentru detoxifierea, pentru purificarea aparatului digestiv sunt recomandate şi preventiv, pentru susţinerea digestiei şi pentru sănătatea florei intestinale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu