Deşi
multe persoane nu cunosc acest aspect, există două noţiuni
importante: modul de depozitare şi
termenul de valabilitate.
Nu doar
termenul de valabilitate are relevanţă;
trebuie subliniat faptul că utilizarea
pană la
data expirarii nu garantează siguranţa
produsului.
Termenul
de valabilitate este considerat valid doar dacă produsul
este achizitionat intact şi
nedeteriorat.
Consumatorii sunt obligaţi
să respecte
indicaţiile
producătorului
cu privire la
depozitare şi in
special la temperatura şi
mod de utilizare după desfacerea
produsului.Păstrarea
mărfurilor este o etapă importantă a circuitului tehnico-economic
al acestora. În timpul păstrării în produse pot apărea
modificări calitative a căror intensitate şi sens sunt în funcţie
de interacţiunea dintre factorii interni şi cei externi produselor.
Atenuarea sau prevenirea acestor modificări obligă la monitorizarea
permanentă a regimului de păstrare şi acţionarea, atunci când
este cazul, pentru a se asigura şi menţine un echilibru între
acţiunea şi dependenţa reciprocă dintre factorii interni şi cei
externi produselor. Pe parcursul păstrării, sub influenţa
unor factori interni şi externi, în produse pot apare modificări
de ordin fizic, chimic şi biochimic, cu implicaţii mai mult sau mai
puţin intense asupra calităţii necesare.
Din
categoria factorilor externi, cei mai importanţi sunt factorii de
mediu, temperatura, umiditatea, compoziţia şi ventilaţia aerului,
faţă de care, în funcţie de grupa din care fac parte, mărfurile
reacţionează în mod diferit.
Cei
de la Caroli
Foods se preocupă continuu de calitatea produselor lor, iar
pentru a se asigura că acestea ajung în condiții bune la
consumatori aleg să distribuie produsele proprii doar către
partenerii care înțeleg și respectă condițiile de depozitare și
păstrare.Pentru a evidenția că produsele Caroli sunt păstrate la
temperatura optimă, respectiv la 2-8°C, salamurile Semenic Extra de
la Caroli au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil,
denumită Carolimetrul Termic. Aceasta își schimbă culoarea în
funcție de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este
de sub 8°C și devenind galbenă când temperatura depășește 8°C.
Eticheta
inovatoare, cu cadran termosensibil vă permite controlul
complet asupra condițiilor ambientale în orice moment, oriunde
v-ați afla.
Acest
cadran termosensibil își schimbă culoarea în functie de
temperatura produsului:
- • sub 8°C are culoarea verde
- • peste 8°C incepe să sa coloreze in galben
Când
cadranul termosensibil începe să se coloreze în galben este un
semn de atenționare că produsul trebuie reamplasat la rece, sub
8°C.
Eticheta
termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare de
acolo si hashtagul #mâncarecunotificare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu