luni, 27 martie 2017

Nu doar termenul de valabilitate are relevanţă !

Deşi multe persoane nu cunosc acest aspect, există două noţiuni importante: modul de depozitare şi termenul de valabilitate.
Nu doar termenul de valabilitate are relevanţă; trebuie subliniat faptul că utilizarea pană la data expirarii nu garantează siguranţa produsului.
Termenul de valabilitate este considerat valid doar dacă produsul este achizitionat intact şi nedeteriorat. Consumatorii sunt obligaţi să respecte indicaţiile producătorului cu privire la depozitare şi in special la temperatura şi mod de utilizare după desfacerea produsului.Păstrarea mărfurilor este o etapă importantă a circuitului tehnico-economic al acestora. În timpul păstrării în produse pot apărea modificări calitative a căror intensitate şi sens sunt în funcţie de interacţiunea dintre factorii interni şi cei externi produselor. Atenuarea sau prevenirea acestor modificări obligă la monitorizarea permanentă a regimului de păstrare şi acţionarea, atunci când este cazul, pentru a se asigura şi menţine un echilibru între acţiunea şi dependenţa reciprocă dintre factorii interni şi cei externi produselor. Pe parcursul păstrării, sub influenţa unor factori interni şi externi, în produse pot apare modificări de ordin fizic, chimic şi biochimic, cu implicaţii mai mult sau mai puţin intense asupra calităţii necesare. 
Din categoria factorilor externi, cei mai importanţi sunt factorii de mediu, temperatura, umiditatea, compoziţia şi ventilaţia aerului, faţă de care, în funcţie de grupa din care fac parte, mărfurile reacţionează în mod diferit. 
Fotografia postată de Caroli.Cei de la Caroli Foods se preocupă continuu de calitatea produselor lor, iar pentru a se asigura că acestea ajung în condiții bune la consumatori aleg să distribuie produsele proprii doar către partenerii care înțeleg și respectă condițiile de depozitare și păstrare.Pentru a evidenția că produsele Caroli sunt păstrate la temperatura optimă, respectiv la 2-8°C, salamurile Semenic Extra de la Caroli au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil, denumită Carolimetrul Termic. Aceasta își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C și devenind galbenă când temperatura depășește 8°C.

Eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil vă permite controlul complet asupra condițiilor ambientale în orice moment, oriunde v-ați afla.

Acest cadran termosensibil își schimbă culoarea în functie de temperatura produsului:
  • •   sub 8°C are culoarea verde
  • •   peste 8°C incepe să sa coloreze in galben
Când cadranul termosensibil începe să se coloreze în galben este un semn de atenționare că produsul trebuie reamplasat la rece, sub 8°C.
Eticheta termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare de acolo si hashtagul #mâncarecunotificare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu