miercuri, 29 iunie 2016

Sanatate pe doua roti !

Vine vara, iar Mişcarea face bine pentru mulţi.
Este posibil că obiectivele noastre de la începutul lunii ianuarie să fie numeroase şi, totuşi, nu este o regulă ca acestea să fie urmate neapărat de acţiuni concrete... Mulţi dintre noi amânăm până ajungem în februarie când abia începem să căutăm o sală de fitness şi uite aşa intrăm în lună martie şi nu ne-am apucat de nici un antrenament.
Cu toţii avem speranţe nemăsurate la ideea de a face sport sau de a pierde în greutate dar simpla voinţă însă nu este de ajuns... Intervin numeroase obstacole.
Vrei să faci sport şi nu ai timp să faci mişcare sau să mergi la un baschet, tenis, fotbal sau orice alt sport îţi place? Pleci de dimineaţă la serviciu şi până ajungi din nou acasă e deja seară, după care nu mai ai timp să faci mişcare?
Timpul este principala problemă cu care se confruntă cei mai mulţi oameni din mediul urban şi anume, lipsa timpului pentru a face puţină mişcare sau de a practică un sport împreună cu familia.
Cu ceva timp în urmă m-am aflat în aceeaşi situaţie. Vreau să împărtăşesc cu voi cum am schimbat această situaţie şi cum am ajuns să nu mai fiu condiţionată de timp pentru a face ceea ce îmi place, adică pentru a mă pregati pentru Cea mai mare oră de sport .

Având în vedere  preţurile din ce în ce mai mari pentru abonamentele lunare la sala de fitness, am hotărât să ieşim cu bicicleta: acesta ar trebui să fie noul sfat în materie de menţinere a unei vieţi frumoase şi sănătoase. O pedalare pe o bicicletă chic nu este numai un must-see în oraş, dar şi un izvor nesecat de vitalitate şi un înlocuitor fun al orelor petrecute într-o sală îmbâcsită şi neaerisită de fitness. Mersul până la clubul de sănătate, transportarea echipamentului, căutarea unui loc de parcare sau comentariile nedorite ale celorlalţi vor fi de acum încolo o simplă amintire.
Ne place să ne plimbăm cu bicicleta oricând avem timp, fie că ieşim singuri sau împreună cu prietenii. Ne distrăm cu adevărat pedalând, deşi, poate că nu suntem încă informaţi suficient în ceea ce priveşte beneficiile reale ale ciclismului asupra organismului nostru.
De ciclism se pot bucura atât copiii cât şi adulţii, iar când se întâmplă ca aceştia să iasă împreună la plimbare, amuzamentul este în toi.
Pe lângă activităţile distractive pe care le poţi plănui pe două roţi, ciclismul este şi o metodă reală de întreţinere corporală şi pierdere a kilogramelor în plus. Dacă vei citi în continuare vei afla că beneficiile ciclismului se extind dincolo de problemele de sănătate.
Bicicleta este maestră în aducerea echilibrului dintre starea mentală happy happy joy joy şi o sănătate bună, aceea care se poate verifica şi prin analize în urma vizitelor la medic. Plimbarea cu bicicleta te eliberează de griji şi de stres, te trimite pe alei însorite şi asfaltate cum trebuie şi, la finalul zilei, o să-ţi primeşti şi porţia de energie de la acelaşi destinatar: prietenul pe două roţi.
Beneficiile sunt şi de altă natură: nu mai dai banii pe benzină, nu încurajezi poluarea, scapi de stresul din trafic, poţi să admiri peisajul urban şi o să te simţi mai bine numai cu gândul că sănătatea îţi bate la uşă şi că vara te prinde good looking.

Dolce Sport prezintă 
Cea mai mare oră de sport.

Dolce Sport e căpitan
În armură de sultan,
Festivalul când soseşte
Începe să dea de veste.

Bloggerii cum dau de ştire
Îşi adună a lor oştire.
Scriu articole grozave
După ideile lor brave.

Temele, inovatoare,
Vin şi ele ajutoare,
Campania s-o înconjoare
Cu premii atrăgătoare.

Cea mai mare oră de sport va avea loc în intervalul 9:00 – 21:00 și va cuprinde:
  • Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni instructori din ţară şi din străinătate: RealRyder- biciclete, OneCore – step aerobic, Zumba, Steel Programs, Kangoo Jumps, TotalGym – Functional Training, Boot camp şi Shooting Gate pentru pasionații de fotbal.
  • Kids BikeSchool – zonă specială de poligon pentru copii, unde cei mici vor învăța, alături de instructori specializați, tehnici de mers pe bicicletă și reguli de circulație și de siguranță în trafic.
  • Crosul caritabil UpDown Run, cu două probe, în buclă cu start în Piaţa Sfatului:
  • 4 km, pentru cei care vor să descopere bucuria alergării,
  • 7km, cu 340m diferenţă de nivel, pentru alergatorii de cursă mai lungă şi care nu se tem de înălţimi şi căţărări.
Așadar, vă invit să mergeți și voi pe parcursul celor trei luni de vară, fie in Bucureşti, Braşov sau Mamaia, să faceți mișcare îndrumați de unii dintre cei mai buni instructori de fitness din România. 
Mai multe detalii puteți afla pe https://www.facebook.com/miscareafacebine
Cea mai mare ora de sport” este un festival de fitness si sport, parte a campaniei “Miscarea face bine” powered by Dolce Sport si pusa in scena de Telekom Romania, Smartatletic si GetFit. Partenerii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Ciuc Natur Radler si Eisberg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu