vineri, 3 aprilie 2015

Amenajarea unei grădini în balcon !

Cum ar fi să te trezească dimineaţa devreme ciripitul păsărilor sau cât de bine te-ai simţi să savurezi o ceaşcă de cafea pe fotoliul confortabil din balcon privind soarele tămăduitor de dimineaţă cum străluceşte printre flori ? Şi toate acestea chiar şi atunci când trăieşti într-un apartament!
Pentru mulţi, balconul este doar o încăpere potrivită pentru depozitarea lucrurilor, dar eu am înţeles faptul că balconul se poate transforma într-un spaţiu destinat relaxării, într-un colţ de natură după ce am urmărit spot-ul „Gradina lui Costin”.Materialul realizat de Provident prezintă povestea unei familii de la oraş care transformă cu un mic împrumut o bucată de pământ într-o grădină de zarzavat şi fructe.
Grădinăritul în balcon nu este un act care se produce o singură dată prin cumpărarea celor mai frumoase plante şi atârnarea lor pe  la colţurile balconului.Grădinăritul necesită pe lângă timp şi dragoste pentru frumos şi câteva informaţii de bază cu privire la planificarea, proiectarea precum şi unele trucuri pentru a rezulta un spaţiu de relaxare`` proaspăt`` şi primitor.
Cu doar 500 RON poţi transforma balconul într-o oază de relaxare!
Vă întrebaţi cum este posibil acest lucru?
În continuare dragi cititori am să vă dezvălui câteva aspecte legate de investiţia în propria mea grădina din balcon:
DOAR O PARTE DIN INVESTIŢIE NECESITĂ COSTURI RESTUL INSPIRAŢIE, BUNĂVOINŢĂ ŞI TIMP!
În primul rând am apelat la Provident pentru un împrumut şi sincer să vă spun am primit banii în 48 de ore,chiar la mine acasă, iar ratele le voi plăti confortabil tot de acasă agenţilor Provident.Problema banilor fiind rezolvată am creat pe o hârtie designul pentru mica mea grădină din balcon. Ideea de bază a fost să creez un spaţiu care beneficiază din plin de linişte, aer curat şi spaţii verzi la care lumina soarelui să ajungă.
Odată ce am rezolvat acest aspect a urmat selecţia plantelor.
Am investit în plante şi puieţi care pot să prospere în condiţiile de la oraş.
Să nu dau greş m-am documentat dintr- un manual pentru cultivarea plantelor în condiţiile locale . Acesta nu numai că m-a ajut să-mi achiziţionez plantele dar mi-a şi dat idei pentru amenajarea unui balcon frumos şi generos pe tot parcursul anului.Am sădit unele plante cu flori adorate de polenizatori cum ar fi Lavanda, Cresonul de piatră sau Margaretele africane pentru a atrage fluturi multicolori, câteva plante căţărătoare şi tufe. 
Pentru o seară liniştită am creat un spaţiu ambiental magic cu ajutorul unor instalaţii de lumini  amplasate printre plantele verzi care redau un aspect de basm. M-am asigurat că becurile nu ating tulpina plantei şi frunzele pentru a le răni. Am achiziţionat mobilier care constă în scaune şi măsuţa de răchită şi  jardiniere de fier. 
Să mă încadrez în buget am colindat străzile şi am adunat câteva trunchiuri de copaci, cutii de conserve utilizate sticle , oglinzi pe care le-am pictat astfel încât să îmi configurez singură propriul design. Nu există nici o limită la ceea ce pot face, fiecare dintre aceste elemente unice de design, arată fermecător.
Doar pentru că nu aveţi o curte sau grădină la casă nu înseamnă cu nu puteţi să vă transformaţi balconul într-un loc relaxant cu flori, verdeţuri şi toate cele de care să te bucuri, tu şi familia ta. 
Cea mai grea parte este de a începe. 
Începeţi acum!Provident la nevoie se cunoaşte !