joi, 26 februarie 2015

``Zâmbet de poveste``

Îmi aduc aminte cu tristeţe de perioada în care fiica mea suferea foarte mult din cauza aspectului danturii cauzat de fobia şi frica de a merge la un cabinet stomatologic pentru a-şi monta un aparat dentar.Pe vremea aceea era în trupa de teatru a şcolii, abia intrase în clasa a II-a . Alina , că despre ea este vorba se bucura din plin de susţinerea noastră aveam grijă să nu-i lipsească nimic doar că problema dinţilor o împiedica să zâmbească şi să lupte pentru ca visele ei să devină realitate. Deşi era o fetiţă frumoasă, sfioasă şi liniştită niciodată nu zâmbea. Chiar dacă era foarte inteligentă şi mereu prima din clasă tuturor le-ar fi plăcut să nu o mai vadă cu capul plecat.În momentele când se distribuiau rolurile ea îşi alegea ceva de genul: copac, nor sau stea deoarece nu îi solicita vorbirea.În sufletul ei îşi dorea roluri de prinţesă, regină sau zână dar nu putea accepta aceste roluri din cauza aspectului inestetic al danturii. Dar... a venit ziua când nu a mai rezistat şi din dorinţa prea mare de a o interpreta pe Alba Ca Zăpada a pus capăt acestei temeri şi m-a rugat să o duc la dentist.
Într-o după-amiază când a ieşit de la şcoala am aşteptat-o şi ne-am dus la dentist. Când am intrat în cabinetul de la Clinica Dentară Cris Smile ,Alina a rămas mirată de frumuseţea D-nei stomatolog, care nu numai că era frumoasă dar avea dantura de un alb imaculat, asemeni unei zâne din poveşti. Cel puţin aşa a crezut ea când a văzut-o pentru prima dată nu şi-a putut scoate privirea de la aspectul imaculat al dinţilor asemeni zăpezii.D-na stomatolog i-a dăruit o revistă să nu se plictisească în timpul în care trebuia să aştepte. Alina a primit revista, a mulţumit dar din nou cu capul plecat în pământ. D-na Stomatolog i-a ridicat cu blândeţe bărbia şi a rugat-o să-i zâmbească.Cu frică Alina a zâmbit doar pe jumătate. D-na stomatolog şi-a dat seama de problemele care le are şi a invitat-o să se aşeze comod pe scaun. Nu mi-a venit să cred că Alina în sfârşit deschise gura pentru ca d-na stomatolog să poată vedea ce anume îi alungă zâmbetul. Dinţişorii ei mici crescuseră abătându-se de la linia firească, iar acesta era secretul trist care ştirbea  zâmbetul de pe chipul ei drăgălaş. D-na stomatolog a zâmbit şi ia spus fetiţei că în curând va avea cel mai fermecător zâmbet din lume care i-ar topi inima şi Prinţului din Alba ca Zăpada şi cei 7 pitici. Pentru prima oară fără să-şi de seama Alina zâmbise cu toată gura, ştia că va urma să interpreteze acest rol. D-na ne-a recomandat un aparat dentar special menit să ajute la corectarea poziţiei dinţilor.
 
Nu numai că îi reda frumuseţea naturală a dinţilor dar acest aparat reuşeşte să acţioneze atât pe structurile osoase de susţinere (parodonţiul), cât şi asupra dinţilor. În practică, sunt astfel realizate încât în momentul purtării, postura mandibulară se modifică faţă de cum era obişnuit pacientul într-o etapă anterioară. Micul aparat, inedit pentru mulţi copii, este însă magic, fără intervenţii dureroase sau agresive reuşind să rezolve probleme dentare destul de serioase.Este adevărat că e nevoie de răbdare, însă toate lucrurile din această lume se fac cu răbdare. Când am plecat din cabinet fiica mea era aşa de fericită încât nici nu a realizat că la cerinţa d-nei Doctor să ne mai întoarcem la control a răspuns cu un DA categoric, fără nici o tragere de inimă şi chiar a promis că se va întoarce atunci când va mai avea vreo neplăcere cauzată de dinţişorii rebeli sau dacă va fi necesară vreo extracţie dentară. Am primit şi un pliant în care am descoperit programul prelungit al clinicii, oferta de servicii stomatologice complete şi modalitaţile de plata.
Din acel moment cabinetul stomatologic nu a mai fost un loc horor ci un palat unde zânele şi crăiesele vin cu regularitate. 
La spectacol a fost ceea mai frumoasă dintre toate zânele şi crăiesele. Acea fetiţă care nu a zâmbit niciodată nu mai era aceeaşi, datorită acestei intervenţii. A fermecat întreaga sală cu privirea ei limpede şi strălucitoare , acum ţinea capul mereu ridicat pentru a i se observa zâmbetul... care în sfârşit, îşi găsise loc pe chipul ei firav.
Imagini pentru de retinutStiai ca, este indicat sa porti aparat dentar incepand cu varsta de 7 ani deoarece combinatia de dantura temporara si permanenta este mai usor de controlat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu